Data Analyst - Business Data

Wil jij als data analyst je carrière starten en je interesse in data en data-analyse toepassen om structurele oplossingen te realiseren?
Dan biedt Thauris jou mooie kansen om je kennis en kunde in te zetten om waardevolle toepassingen voor onze zeer uiteenlopende klanten te realiseren.

Over Thauris
Thauris is 'thought leader' op het gebied van geautomatiseerde informatie-uitwisseling en -verwerking. We analyseren informatieketens en ontwerpen systemen die bijdragen aan een snelle, veilige en eenvoudige uitwisseling en -verwerking van informatie. Door het stroomlijnen, standaardiseren en digitaliseren van informatie-uitwisseling en –verwerking worden administratieve processen efficiënter en leveren we waardevolle inzichten aan onze klanten. Twee belangrijke methoden waar we inhoudelijk actief aan bijdragen en die we bij vooraanstaande organisaties zeer succesvol geïmplementeerd hebben, zijn: Standard Business Reporting (SBR) en Continuous Control Monitoring (CCMT). We zijn een organisatie in de 'scaling up' fase met alle carrière mogelijkheden van dien.

Over de functie data analyst – business data
Als analist bij Thauris zijn je werkzaamheden in het begin vooral gericht op het inzicht krijgen in datastromen, analyseren welke data op welke wijze kan worden toegepast binnen business processen en hoe dit tot concrete informatie leidt voor de business, bijvoorbeeld om betere en snellere keuzes te maken. Dit alles wel vanuit het perspectief om deze data analyses structureel te automatiseren. Je zult dus nooit veelvuldig dezelfde analyses uitvoeren, maar wordt hierbij nadrukkelijk gevraagd om mee te denken over hoe deze analyses geautomatiseerd uitgevoerd kunnen worden. Het modelleren van gegevens speelt hierbij ook een belangrijke rol.

Het bovenstaande betekent dat je in staat moet zijn om jezelf nieuwe technieken en methoden eigen te maken, deze toe te passen in een business setting en dit vervolgens te vertalen naar toepassingsmogelijkheden binnen de dienstverleningsconcepten van Thauris. Waar jij kansen voor verbetering ziet, word je uitgedaagd mee te werken aan gestructureerde én structurele oplossingen. Je zult hierbij intensief samen moeten werken met andere business data analisten en ontwikkelaars. Tijdens je werkzaamheden zal je onder meer kennis opdoen van: gegevensmodelering, data mining, knowledge management, statistische methoden en business intelligence.

Wie zoeken we?

  • Je hebt onlangs een technisch-georiënteerde master (zoals informatica, econometrie of wiskunde) of een business-georiënteerde master (zoals bedrijfs- of bestuurskunde) met een technische bachelor afgerond of functioneert aantoonbaar op een vergelijkbaar niveau
  • Naast de techniek heb je ook affiniteit met economische en bestuurskundige modellen, zodat je de juiste vertaalslag kan maken naar de business
  • Je bent iemand die zich steeds afvraagt hoe het beter kan en moet
  • Je bent ambitieus, wil een carrière opbouwen en vanuit je inhoudelijke kennis jezelf ontwikkelen naar een data-georiënteerde professional
  • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal is noodzakelijk voor deze rol

Ervaren collega's zijn jouw vraagbaak en we stimuleren je trainingen en workshops te volgen om je voortdurend te ontwikkelen.

Wat biedt Thauris?

Intellectuele uitdaging! Je krijgt bij ons de ruimte voor innovatie en ondernemerschap. Onze collega's hebben allemaal verschillende specialismen, achtergronden en talenten, waardoor we onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Je zult voortdurend contact hebben met thought leaders op hun werkgebied en uitgedaagd worden je te blijven ontwikkelen.

De toegevoegde waarde voor onze klanten en de samenleving is wat ons drijft. Dit betekent dat je jezelf bij Thauris voortdurend moet ontwikkelen. Je krijgt de kans om daadwerkelijk bij te dragen aan ontwikkeling en innovatie. We vragen veel van je, dat zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden. Standplaats is Den Haag. In eerste instantie bieden we je een full time contract voor bepaalde tijd, uiteraard met uitzicht op vast dienstverband.

Interesse?

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Stuur dan je CV én korte motivatie voor 31 maart 2018 naar Beatrix ten Bosch, recruiter, talent@thauris.nl, onder vermelding van 'data analyst – business data'.

Wil je eerst meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Beatrix ten Bosch via 070-8209660 of via bovenstaand mailadres.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die wel in het geschetste profiel past? Deel deze vacature dan via onderstaande buttons.

Onze andere vacatures

Audit & Accounting Professional (RA) – qualified information exchange

Ben jij een ondernemende audit professional die wil werken op het snijvlak van accountancy en IT? En wil je je vakkennis op een ...

Meer informatie

Junior Audit & Accounting Professional – qualified information exchange

Wil jij werken op het snijvlak van accountancy en IT? Heb je in de afgelopen twee jaar een master of bachelor accountancy & ...

Meer informatie

Senior Front-End Developer - JavaScript

Wil jij je carrière als Front-End ontwikkelaar een boost geven? Thauris gaat een nieuw soort dienstverlening ontwikkelen en is op zoek ...

Meer informatie

Senior Back-End Developer - Scala

Wil jij je carrière als Scala ontwikkelaar een boost geven? Thauris zoekt voor een nieuw te ontwikkelen dienstverlening naar een ...

Meer informatie